Vintage-verkkokauppa

Vanhat mekaaniset kellot ovat tänä päivänä arvossaan. Vintagekello on erinomainen idea kummi-, rippi-, valmistumis-, huomen- tai merkkipäivälahjaksi. Tämän päivän hyväkuntoiset mekaaniset ranne- ja taskukellot ovat tulevaisuuden arvokkaita perintökelloja.
Vintagetietoa

Tietoa Vintagetuotteistamme

Verkkokaupassamme on myytävänä laaja valikoima hienoja vintagekelloja ja -koruja. Kellot ovat huoltamattomia, jos toisin ei mainita. Kaikki vintageosion alla olevat kellot eivät ole iällisesti vintagea, mutta ne kaikki ovat käytettyjä, Kalevan Kelloon muulta kuin maahantuojalta tai valmistajalta ostettuja kelloja.

Verkkokaupassamme on myös uusia käyttämättömiä kelloja, NOS-kelloja ja koruja. Suurta osaa verkkokauppamme tuotteista on vain yksi kappale. Kun se on mennyt, ei toista saa tilalle.

Verkkokaupan tuotteet ovat myynnissä myös myymälässämme. Pidätämme oikeuden palauttaa rahan verkkokauppaostoksesta, mikäli tuote on ehditty myydä myymälästämme.

Vanhat kellot myydään huoltamattomina siinä kunnossa kuin ne myytäessä ovat, ellei toisin mainita.

Ovatko vintagekellonne huollettuja?
Verkkokauppamme vintagekellojen hinnat ovat huoltamattomien, käyntikuntoisten kellojen hintoja, ellei huollosta erikseen mainita. Huoltamaton, useimmiten kuitenkin varsin hieno ja käyntikuntoinen kello on huollettua edullisempi. Suosittelemme huoltoa, mikäli kello tulee päivittäiseen käyttöön. Halutessanne kelloseppämme huoltaa kellon, jolloin huollolle saa kellosta riippuen yhden tai kahden vuoden työtakuun.
Mitä kellon huolto pitää sisällään?
Kellon huolto käsittää koneiston purkamisen, osien tarkastuksen, mahdollisten kulumien korjaamisen tai tarvittaessa osien uusimisen. Osat pestään kellonpesukoneessa, koneisto kootaan, öljytään, säädetään ja koekäytetään. Kellon kuoret voidaan kunnostaa ja fiksata huollon yhteydessä.
Onko vintagekellossa alkuperäinen kotelo ja paperit?
Vintagekelloissa on harvoin tiedossa mitään niiden aikaisemmista vaiheista tai historiasta. Vanhoissa kelloissa ei ole yleensä säilynyt alkuperäismateriaalia kuten ostokuittia, takuulappua tai alkuperäiskoteloa. Aikoinaan kellot ostettiin pitkäaikaiseen käyttöön eikä silloin tullut mieleen, että sama kello olisi jonain päivänä myynnissä. Suuri osa kelloistamme on kelloseppä Juhani Pietarilan kokoelmasta yli neljänkymmenen vuoden ajalta.
Kuinka vanhoja vintagekellonne ovat?
Valikoimissamme olevista ranneke- ja taskukelloista vanhimmat ovat 1800-luvun puolivälistä. Toisaalta vintagevalikoimassamme on paljon kelloja, jotka ovat vain muutaman vuoden vanhoja. Ne eivät ole vintagea, ainoastaan käytettyjä. Niiden kellojen, joiden valmistusvuosi voidaan selvittää, valmistusvuosi ilmoitetaan kellon tiedoissa verkkokaupassamme.
Mitä tarkoittaa NOS?
New Old Stock. Valikoimassamme on NOS-kelloja, jotka on aikanaan meille ostettu, mutta niitä ei ole täältä myyty. Ne ovat siis iäkkäitä uusia kelloja, joihin ei saa uuden kellon takuuta. Hintakin on toki ihan toinen kuin uuden vastaavan. Nos-kuntoinen, mikäli se jossain mainitaan, tarkoittaa sitä, että kello on aivan uuden veroinen, eikä sitä välttämättä ole käytetty ollenkaan. Se on ehkä lojunut jonkun kassakaapissa sen jälkeen, kun se on kaupasta ostettu.
Myyttekö vintagekoruja?
Vintagevalikoimissamme on myös vanhoja koruja. Korutkin myymme siinä kunnossa, jossa ne ovat. Suurin osa koruista on nähtävillä myymälässämme Tuomiokirkonkatu 17, Tampere. Kultaseppämme voi muokata koruja mahdollisuuksien rajoissa. Kukin työ hinnoitellaan tapauskohtaisesti.
Onko teillä joku vastuuvapautuslauseke?
Tietysti. Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin ja hinnan tarkistukseen myynnin yhteydessä. Emme vastaa näppäilyvirheistä verkkokaupan hinta- tai tuotetiedoissa.